La Universitat de València va celebrar la graduació en Sociologia i en el doble Grau amb Ciències Polítiques

Cinquanta-cinc estudiants van participar en l’acte de la Facultat de Ciències Socials presidit per la rectora, amb intervenció també del Col·legi de Politologia i Sociologia

La Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València va celebrar la graduació en Sociologia i en el doble Grau en Sociologia i Ciències Polítiques i de l’Administració Pública. Cinquanta-cinc estudiants van rebre el diploma acreditatiu de la finalització dels estudis en el curs, en un acte presidit per la rectora Mª Vicenta Mestre que va comptar també amb la participació en la taula dels degans de les facultats de Ciències Socials i Dret Albert Moncusí i Javier Palao Gil, de la directora de la Comissió Acadèmica del Títol Marcela Jabbaz Churba i del degà del Col·legi de Politologia i Sociologia de la Comunitat Valenciana José Ferrándiz Lozano.

La celebració, que va tindre lloc el passat 16 de juny, va comptar a més amb la intervenció de la padrina i padrí de les dos titulacions, la professora Águeda Micó Micó i el professor Rafael Castelló Cogollos, els qui es van dirigir a les graduades i als graduats. També van parlar com a representants de l’alumnat Andrea Aguilar, Àngel Asins i Marc Martí i es va lliurar a Roser Bermúdez Illana el Premi Jane Adams al millor Treball de Fi de Grau que ha incorporat la perspectiva de gènere.

El degà del Col·legi va recordar la importància de les decisions immediates que cal adoptar després de la graduació i va convidar a les noves graduades i nous graduats a sumar-se al col·lectiu. “Com a imminents professionals de la sociologia o de la ciència política viureu noves experiències; i en les eleccions que haureu de prendre volem estar a la vostra disposició en el Col·legi de Sociologia i Politologia de la Comunitat Valenciana perquè formeu part -qui ho desitge- d’un col·lectiu professional que us espera; i que us necessita”, va dir.

“Les persones que exerceixen la sociologia i la politologia són cada vegada més visibles -va afegir en un altre moment-, la investigació social i l’explicació política s’han convertit en un recurs freqüent en organitzacions i en la comunicación; i vosaltres sou una generació convocada a tindre un protagonisme en els dos disciplines”.

Com a justificació del citat protagonisme, va valorar a més l’important paper com a professionals “en un món que està revisant els valors, que conviurà amb la Intel·ligència Artificial, amb nous formats de diners, amb la innovació genètica i amb una concepció canviant de la globalització”.

“En en un món ancorat a més als conflictes és molt clar que tindreu molt a examinar i molt a dir; la cultura canvia i amb ella la societat; l’obligació que ens concerneix és la de convéncer que els nostres són dues disciplines necessàries, i per a fer sentir eixa necessitat hem de ser un col·lectiu fort”.

A l’acte van assistir familiars, professors, personal d’administració de la Facultat i representants de diferents institucions, entre els quals es trobaven Diana Jareño Ruiz i Víctor Agulló Calatayud, presidenta i vicepresident de l’Associació Valenciana de Sociologia, i per part de la Junta de Govern del Col·legi Idoia Arreaza Aguilera, vicedegana de València, Júlia Sanchis Sánchez, secretària, i Yaiza Pérez Alonso, vocal.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.