Sociòlogues i sociòlegs de la Comunitat Valenciana s’uneixen en un conveni

El Col·legi de Politologia i Sociologia de la CV i l’Associació Valenciana de Sociologia subscriuen un acord per a afermar activitats conjuntes i en col·laboració

La col·laboració real i fluida que mantenen el Col·legi de Politologia i Sociologia de la Comunitat Valenciana i l’Associació Valenciana de Sociologia (AVS) des de setembre de 2021 acaba de ser afermada amb la signatura d’un conveni pel qual totes dos entitats es comprometen a continuar participant en activitats conjuntes, ja siga en coorganització com en col·laboració. Com a novetat, es recull a més que les persones de qualsevol de les dos organitzacions es beneficiaran d’un 30% de descompte en les inscripcions de pagament per a esdeveniments que organitze l’altra.

L’acord va entrar en vigor el passat 30 de novembre, després de la signatura per part del degà del Col·legi de Politologia i Sociologia, José Ferrándiz Lozano, i de la presidenta de l’AVS, Diana Jareño Ruiz. Tots dos van valorar l’oportunitat que sociòlegs i sociòlogues de la Comunitat Valenciana tinguen consolidat aquest punt de trobada i de treball conjunt, independentment de l’organització a la qual pertanguen, si bé hi ha els qui formen part de les dos.

Tant el Col·legi com l’AVS portaven un poc més d’un any col·laborant en diferents activitats. Al setembre de 2021, després que prenguera possessió la nova Junta de Govern del Col·legi, l’AVS va convidar al seu degà a pronunciar la conferència principal del Grup de treball “Bon govern, corrupció i opinió pública. Anàlisi des de la Sociologia” que va coordinar la pròpia associació en el VI Congrés Internacional de Transparència. Igualment el Col·legi va col·laborar en l’I Congrés d’Investigacions Sociològiques de Grau i Màster de la Comunitat Valenciana organitzat per l’AVS, celebrat en línia a l’octubre del mateix any, participant en el Comité científic i en la taula “Trajectòries i Cooperació” amb una ponència de la secretària, Júlia Sanchis Sánchez.

Ja en 2022, les dos organitzacions van protagonitzar una trobada sobre orientació laboral davant alumnat de Sociologia de la Universitat d’Alacant; per part de l’associació van intervindre la presidenta i el vocal Mariano Agustín González Chouciño, en tant que pel Col·legi va estar en la taula Ismael Navarro Moltó, vicedegà d’Alacant.

En les recents Jornades Refugi, asil i drets humans del 28 i 29 de novembre organitzades pel Col·legi i la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, l’AVS va ser col·laboradora en la difusió de l’esdeveniment, participant la seua presidenta en la taula redona “Drets humans, igualtat i no discriminació”. Precisament es va aprofitar el segon dia d’estes Jornades per a la signatura del conveni.

Com a intervenció futura més immediata, el Col·legi és també una de les entitats col·laboradores de l’II Congrés de Sociologia programat per a gener de 2023, organitzat per l’AVS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.