Jornada sobre delictes d’odi i acció intercultural

La Universitat Politècnica de València organitza el 27 de maig una trobada amb huit especialistes, en el qual col·labora el Col·legi de Politologia i Sociologia

El Col·legi de Politologia i Sociologia de la Comunitat Valenciana és una de les entitats col·laboradores en la Jornada universitària sobre “Delictes d’odi i acció intercultural” que organitza el 27 de maig de 2022 la Universitat Politècnica de València (UPV). Amb la programació de tres taules d’anàlisis i una ponència, l’esdeveniment tindrà lloc en la Facultat d’Administració i Direcció d’Empreses (Camí de Vera, s/n Edifici 7J) a partir de les 16.30 h i compta també amb la col·laboració del Col·legi oficial de *Criminólogía de la Comunitat Valenciana i de l’Associació Columbares.

El Col·legi de *Politología i Sociologia estarà representat per la politòloga *Idoia *Arreaza Aguilera, vicedegana per València, que intervindrà en una de les tres taules d’anàlisis previstes.

Segons afirmen els professors José Carlos de Bartolomé *Cenzano i Vicente Cabedo Mallol, directors de la trobada, «s’ha aconseguit confeccionar una jornada amb huit grans especialistes de diferents àmbits professionals i amb enfocaments complementaris de tota la comunitat autònoma, inclusivament de la veïna Regió de Múrcia, els qui revisaran conceptes legals sobre els delictes d’odi però, sobretot, exposaran diferents eines per al tractament del discurs de l’odi”.

La Jornada és d’accés lliure i gratuït, encara que precisa inscripció a causa de la limitació d’aforament.

Programa

16.30 h. Presentació. Dra. María de la Mar Marín Sánchez, degana de la Facultat d’Administració i Direcció Empreses de la UPV, Dr. Vicente Cabedo Mallol i Dr. José Carlos de Bartolomé *Cenzano, codirectors de la Jornada.

16.45 h. Mesa d’anàlisi 1: “Realitat i situació de la discriminació i conflictes *etnoraciales a la Comunitat Valenciana”. Participen: Idoia Arreaza Aguilera, vicedegana del Col·legi de Politologia i Sociologia de la Comunitat Valenciana; Rachel Baseme, psicòloga del Servei IgualaT, Direcció General d’Igualtat en la Diversitat de la GVA; Claudia González, tècnic del Servei IgualaT, Direcció General d’Igualtat en la Diversitat de la GVA, presidenta de l’Associació Intercultural Desestigma.

18.00 h. Ponència “Perfil dels condemnats per delictes d’odi i protocols de seguretat ciutadana”. Dr. José Carlos De Bartolomé *Cenzano, professor en l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències de la GVA.

18.45 h. Mesa d’anàlisi 2: “*Fakenews i desinformació. Abordar els discursos d’odi en *RRSS i Internet”. Participen: Dra. María Pina Castillo, coordinadora del projecte «És a la teua mà-Analitza» de l’Associació *Columbares; Dr. Vicente Cabedo Mallol, professor titular de Dret Constitucional de la UPV, professor-tutor i coordinador dels Graus en Ciència Política i en Sociologia en el centre de la *UNED de Vila-real. Modera: Dra. Francisca Ramón *Fdez. professora titular de Dret Civil de la UPV

18.45 h. Mesa d’anàlisi 3 “Eines i recursos per a desmuntar i combatre delictes d’odi”. Participen: Abraham Fdez. Múrcia, agent d’Igualtat de la Regidoria de Serveis Socials, Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Bigastro, professor-tutor del Grau d’Educació Social de la Universitat Oberta de Catalunya, CEO en IdeaLab Strategic Consulting & Social Research; Juan José Azor García, degà de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Criminologia de la Comunitat Valenciana, Director de Seguretat i CEO de la consultora Resolt – estudi i prevenció. Modera: Dr. Isaac Ravetllat. professor de Ciències Jurídiques i Socials de la Universitat de Talca.

Inscripció

Es realitzarà a través de l’enllaç https://forms.gle/ozZxGy1vd1yq597w6 o fent ús del codi Qr del cartell-programa que porta al formulari.

Descarregar Programa complet en PDF

Leave a Reply

Your email address will not be published.