Ismael Navarro pren possessió com a degà del Col·legi de Politologia i Sociologia de la Comunitat Valenciana

En l’acte es va acomiadar també el seu antecessor en el càrrec José Ferrándiz Lozano, realitzant el traspàs de poders a la Junta de Govern

El sociòleg Ismael Navarro Moltó ha pres possessió com a degà del Col·legi de Politologia i Sociologia de la Comunitat Valenciana, al costat dels qui formen part de la Junta de Govern que gestionarà la corporació en els pròxim tres anys. En l’acte, celebrat el 17 de juliol en la seu de Torre Joana d’Alacant, va tindre lloc també el comiat de l’anterior degà, el politòleg José Ferrándiz Lozano, i de la Junta que ha desenvolupat les activitats de l’entitat des de juliol de 2021.

La nova Junta de Govern es completa amb Elena Llorca Asensi com a secretària, David Martínez Reig com a tresorer, Yaiza Pérez Alonso com a vicedegana de València, Pablo Martínez Rico com a vicedegà d’Alacant i Francisco López Segarra com a vicedegà de Castelló. Es tracta d’un equip experimentat i coneixedor de la gestió del Col·legi, ja que quatre dels seus components han format part de la Junta anterior. La candidatura encapçalada per Ismael Navarro va ser l’única presentada en les recents eleccions del 10 de juliol.

Primeres paraules

Ismael Navarro Moltó, vinculat professionalment al sector privat i exdirector-gerent de l’escola de negocis Fundesem (FBS), ha sigut en estos últims tres anys vicedegà d’Alacant, lloc des del qual ha participat en diferents activitats com a coordinador de la Comissió de Treball d’Inserció laboral i Formació del Col·legi i com a ponent en sessions d’orientació sobre ocupació organitzades per la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández, dirigides respectivament a estudiants de Sociologia i de Ciències Polítiques i Gestió Pública.

En les seues primeres paraules com a degà va valorar davant els assistents la importància de la continuïtat en la gestió empresa en el període immediatament anterior, mantenint les relacions institucionals i visibilitat del Col·legi. Va anunciar a més noves accions, ja que va avançar que s’està treballant des del Col·legi en projectes de formació sobre investigació de dades i ús de la Intel·ligència Artificial per a dur-los a terme pròximament. Va destacar a més la necessitat d’intensificar la col·laboració amb el món de l’empresa i el propòsit de continuar augmentant la massa de persones col·legiades, que espera duplicar situant-se com a objectiu arribar a comptar amb 150 col·legiats i col·legiades en el col·lectiu.

Comiat

Prèviament, i abans de passar els poders als nous càrrecs, el degà que ha finalitzat el mandat José Ferrándiz Lozano va recordar l’optimisme amb el qual es va haver d’escometre la reactivació del Col·legi fa tres anys, després d’un llarg període d’inactivitat.

Va resumir com a objetius principals aconseguits les relacions directes amb les universitats, en els fòrums d’ocupació de les quals, graduacions i processos de Qualitat s’ha intervingut regularment; els convenis firmats amb l’Associació Valenciana de Sociologia, Banc Sabadell, Fundesem, IE University, Associació de Periodistes de la província d’Alacant i la UNIR, consolidant el subscrit amb Torre Juana OST; la realització d’activitats pròpies i en col·laboració amb universitats i organitzacions del tercer sector com la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat; la creació de Comissions internes de treball; l’impuls de la visibilitat de la corporació amb una Web nova, presència en xarxes socials i modernització de la seua imatge corporativa; l’obertura d’actuacions de defensa de la professió davant convocatòries públiques; la implantació del Canal de Denúncies obligatori per llei i la inclusió de l’entitat en l’Observatori del Sistema Públic de Servicis Socials de la Generalitat Valenciana des del decret de creació, finalitzant amb una menció especial al creixement des de 33 persones col·legiades -les que quedaven en 2021- a 70.

Assistents

L’acte va comptar amb convidats i representants vinculats a les disciplines de la Sociologia i la Ciència Política i al Col·legi. Entre els qui van assistir van estar Javier Mira, vicedegà de la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat d’Alacant, i Irene Belmonte, vicedegana de la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques de la Universitat Miguel Hernández, excusant la seua absència a última hora les deganes de la Facultat de Ciències Socials i de la Facultat de Dret de la Universitat de València, Elena Mut i Clara Viana Ballester.

També va estar representada l’Associació Valenciana de Sociologia per la presidenta Diana Jareño i el tresorer Pablo de Gracia, el Banc Sabadell per Ana Ponsoda i Felicia Martínez, directora Regional d’Alacant i directora de Sabadell Professional respectivament, l’Associació de Periodistes de la província d’Alacant per Marisa Ayesta i Belén Carretero, i l’Associació d’Estudiants de Ciències Socials de la UA amb la presidenta Aina García Puche i el secretari David Antón Torres. Dels membres de la Junta anterior del Col·legi va estar el que ha sigut el seu tresorer Juan Manuel Sáez, a més dels qui s’integren ara en la nou òrgan directiu.