En marxa el II Congrés de Sociologia de l’AVS

El Col·legi de Politologia i Sociologia de la Comunitat Valenciana és una de les entitats col·laboradores de la trobada a celebrar al gener de 2023

Dotze anys després de la celebració del I Congrés de Sociologia a València, l’Associació Valenciana de Sociologia (AVS) organitza la segona edició que tindrà lloc els dies 26 i 27 de gener de 2023 en la Universitat d’Alacant. El Col·legi de Politologia i Sociologia de la Comunitat Valeciana és una de les entitats col·laboradores en l’esdeveniment. L’organització té ja fixat el calendari, ja que fa unes setmanes va fer pública la convocatòria obrint el termini per a la presentació de propostes de ponències que finalitza el pròxim 10 d’octubre.

Tota la informació necessària sobre els distints terminis, forma i preu de la inscripció figura en la pàgina https://associacivalencianadesociologia.wordpress.com/iicongresoavs/ de la Web de l’AVS, que presideix la professora universitària i col·legiada Diana Jareño.

El Congrés espera congregar al món de la Sociologia de la Comunitat Valenciana en uns moments de grans reptes per a la professió i la investigació social.

Com a justificació de la trobada es destaca que les societats contemporànies en les quals vivim experimenten un accelerat canvi social que les converteixen en complexes i incertes i que la Comunitat Valenciana no és diferent.

“D’una banda -s’explica en el text-, és producte de les dinàmiques i tendències de transformació social en l’àmbit global; i, d’altra banda, a través de la seua activitat científica, social, política, cultural i econòmica, es converteix en un agent actiu capaç d’adaptar-se als nous canvis i impulsar noves transformacions més enllà de les seues pròpies fronteres”.

Segons el comité organitzador, “l’objectiu és potenciar i visibilitzar el paper i l’impacte de la Sociologia en el territori valencià en el seu conjunt, mostrant la capacitat de la disciplina tant per a entendre i reduir la complexitat i incertesa, com la seua capacitat per a impulsar el canvi responsable i sensible a l’heterogeneïtat que caracteritza a les societats actuals”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.