El Govern declara el 9 d’octubre com a Dia Nacional del Tercer Sector d’Acció Social

La Plataforma del Tercer Sector va sol·licitar establir aquest dia per coincidir amb la promulgació de la Llei del Tercer Sector d’Acció Social en 2015

El Consell de Ministres ha aprovat l’Acord pel qual s’estableix el dia 9 d’octubre com a Dia Nacional del Tercer Sector d’Acció Social. L’anunci és un gran “acte simbòlic” que “reconeix i contribueix a visibilitzar davant el conjunt de la societat la labor que les entitats del Tercer Sector realitzen a favor del conjunt de la societat”. Així ho ha manifestat el president de la Plataforma del Tercer Sector, Luciano Poyato, organització que va sol·licitar formalment al Ministeri de Drets Socials la declaració del dia per coincidir amb la data de la promulgació de la Llei estatal del Tercer Sector d’Acció Social.

Luciano Poyato, com a president de la plataforma fundada en 2012, ha subratllat que “durant estos deu intensos anys hem viscut moments difícils i complexos, però també hem aconseguit grans assoliments, sempre amb l’objectiu de defensar i garantir els drets de tota la ciutadania, especialment d’aquelles persones que encara no veuen garantits tots els seus drets o que s’enfronten a la pobresa i a l’exclusió; sens dubte, esta efemèride ajudarà al fet que la societat conega millor algunes realitats socials i les accions que es duen a terme des de les entitats del Tercer Sector”.

Com ha destacat el Govern, “el Tercer Sector d’Acció Social, amb el suport financer de les administracions públiques, s’ha consolidat al nostre país com un sector solvent que contribueix de manera molt important i de manera complementària als serveis socials de titularitat pública, a la provisió del benestar de la ciutadania i, especialment, d’aquelles persones que es troben en situació de necessitat”. I ha afegit que les seues entitats “són un instrument fonamental de participació social de la ciutadania de manera que contribueixen a incrementar la qualitat democràtica de la societat espanyola”.

La Plataforma del Tercer Sector, organització d’àmbit estatal, defensa els drets i interessos socials de la ciutadania, especialment de les persones en situació de pobresa o risc d’exclusió. Va ser creada per set de les organitzacions més representatives de l’àmbit social a Espanya: la Plataforma d’ONG d’Acció Social (POAS), la Plataforma del Voluntariat d’Espanya (PVE), la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social en l’Estat Espanyol (EAPN-ÉS), el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Creu Roja Espanyola, Càritas Espanyola i l’ONCE. A la Plataforma es van sumar posteriorment la Coordinadora d’ONGD d’Espanya i la Plataforma d’Infància. Formen part a més onze plataformes i taules territorials, entre elles la de la Comunitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.